Omgeving / activiteiten

 

Fontjoncouse en haar omgeving

Rust, ruimte en authenticiteit op slechts een half uurtje rijden van de Middellandse Zee met haar uitgestrekte stranden, badplaatsen en vissersdorpjes.

 Fontjoncouse is een klein dorpje, gelegen in het hart van de Corbières, omringt door ongerepte natuur en wijnvelden. in een heuvelachtig gebied.

Weinig verkeer en geen massatourisme,  in alle rust genieten van uw vakantie.

De omgeving heeft veel te bieden op cultureel gebied met haar imponerende (katharen-)kastelen, prachtige abdijen en  vele musea.

Carcasonne met haar middeleeuwse kasteelomwalling, een wereldbekende bezienswaardigheid, ligt op minder dan een uur rijden.

Na slechts een half uur rijden wandelt u al onder de platanen van  het Canal du Midi of slentert u door één van haar aanliggende sluisdorpjes.

Daarnaast kunt u in de omliggende plaatsen lokale markten bezoeken of u in een restaurantje aan een lokaal gerecht wagen.

De eigenares woont al bijna 20 jaar in Frankrijk, en is u graag van dienst met het geven van tips voor uw uitstapjes of wandelingen.

Zij is, samen met haar zuid franse partner, wijnbouwer. Een goede reden om u -tijdens een apératief- te laten kennismaken met haar wijn.

 

 

Klik op de foto om ook de andere foto's te bekijken!